Zeilpas uitleg en reglement

De Zeilpas is een abonnement voor het gebruik van de zeilende vloot van EWVA door leden van de vereniging. De bedoeling van de Zeilpas is om zoveel mogelijk mensen plezier te geven in het watersporten. Immers dat is de primaire statutaire doelstelling van EWVA. Met de Zeilpas wordt zeilen heel laagdrempelig. Immers de kosten van het gebruik en onderhoud zijn relatief laag omdat deze gedragen worden door een grote hoeveelheid gebruikers. Mensen die niet meer kiezen voor bezit, mensen met een smallere beurs of mensen die af en toe willen varen in plaats van varen als een 'way of living'. Voor al die mensen is er varen met een abonnement bij EWVA: de Zeilpas.

De enige manier waarop we dit abonnement in stand kunnen houden is als we met zijn allen goed zorg dragen voor de boten uit de vloot. We moeten samen het onderhoud doen, de schepen schoonhouden, op de goede manier afmeren en opruimen om zo te zorgen dat alles in een goede conditie blijft.

Met de opbrengsten van de Zeilpas worden na een gebruikscyclus de boten weer vervangen voor andere of nieuwere schepen. Als de conditie van een schip het toe laat wordt het gehandhaafd in de vloot voor een volgende gebruikscyclus.

Leidend voor het aangaan van een abonnement is de materiaalcommissaris omdat hij verantwoordelijk is voor de vloot en de staat daarvan. Je kunt hem bereiken via materialen@ewva.nl.

Leden met een Zeilpas mogen als schipper iedereen meenemen. Echter na drie keer varen zou je moeten kunnen weten of je het leuk genoeg vindt om lid te worden van EWVA. Immers, als lid mag je onbeperkt meevaren. Mocht je genoeg hebben van het meevaren, heb je voldoende ervaring opgedaan en durf je het aan, dan kun je zelf een Zeilpas nemen en wordt je zelf schipper op je eigen boot.

EWVA heeft een grote verscheidenheid in aanbod van boten. Zo is er voor elk wat wils, van de recreatieve beginner tot de meest sportieve crack. Iedereen komt aan bod met de Zeilpas van EWVA.

Via de onderstaande link kun je het Zeilpas reglement bekijken, downloaden en printen. Hier kun je lezen wat je als zeilpashouder mag verwachten van EWVA en andersom, de regels en de omgangsvormen. 

Zeilpas Reglement                                             Bekijken, downloaden en printen

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen