Klipperrace                                   klipperrace logo.png

46ste Enkhuizer Klipperrace 10 en 11 oktober 2020  

De Enkhuizer Klipperrace (sinds 1975) voor klippers en verwante scheepstypen wordt georganiseerd door de Commissie Enkhuizer Klipperrace (CEK) in samenwerking met Enkhuizer Watersport Vereniging 'Almere'. 

Wedstrijd
De race bestaat uit twee onderdelen, de Drie Steden Race en de Olympische baan. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen, tenzij de wind pal uit het noordoosten waait. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is in het Krabbersgat. Zondag wordt de Olympische baan gevaren. De twee klassen starten na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft.

Ankerstart
Ook vanaf de wal kun je genieten van de Enkhuizer Klipperrace. De ankerstart op zaterdagmorgen in het Krabbersgat is een spektakel dat ook vanaf de kant goed te volgen is. Op het startschot van 10.00 uur lijken de voor anker liggen schepen bijna te ontploffen in een wolk van zeilen om als eerste weg te varen voor de Drie Steden Race.

 klipperrace logo.png

 

Voor meer informatie kijk op www.klipperrace.nl

Start_Klipperrace_2010,_Vliegende _Draeck_pakt_wind.jpg 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen