Enkhuizer Watersport Vereniging ‘Almere’ organiseert VOC cup sportboats regatta 2015 en haalt hiermee Chinese zeilteams naar Enkhuizen.

EWVA organiseert aankomend weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september voor de eerste keer de VOC cup. De deelnemende teams komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Portugal, Duitsland, Zweden en zelfs uit China. Er wordt gevaren op de Max Fun 25 en de Fareast 28R, met totaal 20 schepen. 

Dat de Enkhuizer watersportvereniging dit (officieuze) wereldkampioenschap organiseert is niet toevallig. De club heeft namelijk deze zomer twee Fareast 28R’s aangeschaft. Daarnaast is het ontwerp van de boten afkomstig van een Enkhuizer jacht-ontwerpbureau. Een sterke band met China is er ook, want de boten worden in Shanghai geproduceerd. De handelsrelatie tussen China en Nederland gaat ver terug. In de VOC-tijd is deze ontstaan. Met de naam VOC cup wil EWVA benadrukken dat Enkhuizen een oude VOC-stad is en dat de relatie met China nog altijd leeft. De namen van de boten zijn dan ook heel toepasselijk: Yin en Yang, kernbegrippen uit de Chinese filosofie. 

Ook al zijn de schepen nog maar kort in eigendom van de vereniging, de eerste successen zijn al geboekt. In de Flevorace hebben de teams van EWVA met het behalen van een vierde en een vijfde plek laten zien zeer goed mee te kunnen komen. En in de Delta Lloyd 24 Uurs Regatta heeft het team van EWVA zelfs de eerste plek veroverd in de ORC1 klasse. De schepen worden gezeild door leden van EWVA die een Zeilpas+ hebben aangeschaft. De Zeilpas+ is een abonnement op het varen van de gehele vloot van EWVA. De vloot bestaat uit o.a. J22’s, catamarans, Lasers en Optimisten. En sinds de tewaterlating afgelopen augustus horen de twee Fareast 28R jachten daar ook officieel bij. Hiermee maakt de vereniging sportief en competitief zeilen toegankelijk voor de grote groep zeilers, die wel willen zeilen, maar zelf geen boot bezitten. EWVA zal aankomend weekend in de VOC cup moeten bewijzen hoe goed zij presteert in een internationaal eenheidsklasse-veld. 

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen