EWVA wint de 24 uurs!

Na slechts een paar weken trainen op de nieuwe clubracers van EWVA en slechts een week na de doop van de boten heeft een team van EWVA met als schipper Hidde en als bemanning Marten Jan, Vester, Daniel en Martijn met de Yang (mannelijk) de 24-uurs gewonnen in de ORC1. Dit is een ongelooflijke prestatie van onze clubhelden. EWVA is hiermee weer verder op de kaart gezet en nu kan men met een zeilpas+ het winnende schip van de 24-uurs varen.

De mannen zijn aan de zuidkant van Enkhuizen gestart om eerst het Markermeer op te zagen en daarna het IJsselmeer plat te zeilen. Zonder comfort en met 3 man continu in de railing heeft dit topteam in 24 uur haast 162 mijl gevaren. Een buitengewoon knappe prestatie. A.s. donderdag 3 september na de zomeravondwedstrijd bij EWVA zal de trofee in het clubhuis gebracht worden en kunnen we onze helden persoonlijk feliciteren. Als dit de opmaat is voor het eerste officieuze WK, de VOC cup, die onze vereniging organiseert op 11, 12 en 13 september, kunnen we dit jaar ons geluk niet op.

Maar er zijn meer helden die gepresteerd hebben tijdens de 24 uurs. Runner up in de ORC1 is Bart met de Batfish wat buitengewoon knap is. In de ORC3 is v.d. Elsaker derde geworden. De verdienstelijke resultaten van Maarten met de Who Cares, Rob Vis met de Goudvis en Dirk Krab met de Skip Intro met respectievelijk de 7e, 8e en 9e plek in hun klasse laten zien dat EWVA vooraan vaart. 

24 uurs winnaars.jpg  24 uurs.jpg

Klik hier voor artikel in De Telegraaf 31-08-2015

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen