EWVA
Open Boten Activiteiten 2020
“Combi Zuiderzee”
“Vrijdagavond zeilen Open Boten”
“WK FAREAST 28R” 

Combi Zuiderzee

Onlangs heeft er een overleg plaatsgevonden over een activiteit die, vanaf het ontstaan ervan, georganiseerd wordt door onze vereniging, namelijk “Combi Zuiderzee”. Een serie van zeilwedstrijden voor jeugd tot 21 jaar (voorheen 17 jaar), in open boten zoals: Optimist, Laser 4.7, Splash, 420, Zoom 8, en RS Feva. Er worden 3 van deze wedstrijddagen georganiseerd door de watersportverenigingen Amstelmeer op 14 juni, Hoorn op 21 juni en Enkhuizen op 28 juni. Er wordt gestreden om een daguitslag met als eindresultaat na de hele serie een totaaluitslag “Combi Zuiderzee 2020”.
Jeugdleden van EWVA tot 21 jaar kunnen aan deze wedstrijden deelnemen. Er zal vanuit de vereniging ondersteuning aangeboden worden op de vrijdagavonden om ze voor te bereiden op deze wedstrijden. Er zal aandacht besteed worden aan de startprocedure en technische en tactische elementen.

Vrijdagavond zeilen Open Boten

Hiermee willen we gelijk mededelen dat het “Vrijdagavond zeilen Open Boten” op vrijdag 17 april weer van start gaat (plaats en tijd: slipway Compagnieshaven, 18.30u tot zonsondergang).
Op de eerste plaats een avond om gezellig te zeilen, hetzij tegen elkaar in de vorm van een wedstrijd of met elkaar als bemanning op een J22, Far East of Catamaran. Men kan als lid van EWVA met eigen boot meedoen of een van de boten van EWVA gebruiken.  Tevens zien we deze avond als promotiemoment voor de “Zeilpas” (zie https://ewva.nl/zeilpas/) en kennismakingsmoment voor nieuwe leden die niet in het bezit zijn van een eigen boot, met of zonder zeilervaring. Voor de laatste groep geldt: wil je eens kennismaken stuur een berichtje naar Agnesk1951@icloud.com, onder vermelding “kennismaking EWVA”, er zal contact opgenomen worden voor overleg. 

WK Fareast 28R

WK FAREAST 28R 2020 te Kiel, georganiseerd door de Kieler Yachtclub.
Iets waar we als vereniging trots op kunnen zijn!!
Onze beide Fareast boten doen mee aan deze WK. Eén van de boten wordt bemand door een volledig jeugdteam van EWVA (leeftijd 12 tot 19 jaar). Zij worden voorbereid door een aantal ervaren wedstrijdzeilers van de vereniging. Zij trainen wekelijks met een ander team uit Delft, dat in afwachting van een eigen boot, gebruik maakt van de 2de Fareast.

 

agnes stukje.jpg

j22 vierkant.jpg 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen