Help Sailwise aan nieuwe stoelenIMG_3037.JPG

De Agnes-stoel is een begrip bij Sailwise, een organisatie die watersport voor mensen met een beperking mogelijk maakt. 

Lees het volgende verhaal van Floor: 

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven over de Agnes-stoel. Dit doe ik graag, want deze stoel heeft mijn zeil-leven verrijkt! Zo is het ontstaan: 

Op de Loosdrechtse Plassen ligt een eiland: Robinson Crusoë (RC). Hier kunnen mensen met een beperking watersporten, o.a. dus zeilen. Toen ik daar ± 12 jaar geleden voor het eerst kwam, hadden ze voor mij alleen maar een zitzak waar ik op kon zitten. Of eigenlijk liggen, want zodra de boot overstag ging gleed ik met zitzak en al onderin de boot. Gevolg: ik zag alleen nog maar de lucht. Door mijn zware spasticiteit kan ik niet stil zitten en heb geen evenwicht. Ik heb dan ook een elektrische rolstoel die volledig aangepast is aan mijn lichaam. Daarom kan ik niet op een “normale” stoel zitten. 

Toen Agnes zag hoe ik genoot van het zeilen, maar niets kon zien was ze vastbesloten: dit moest anders! In overleg met mij en met hulp van haar familie/vrienden/kennissen hebben ze een stoel gemaakt. De Agnes-stoel was geboren!

Al gauw bleek dat ik niet de enige ben waarvoor deze stoel een uitkomst is. Het eiland heeft er tot nu toe 4 mogen ontvangen. Om iedereen te laten genieten zijn er nog meer stoelen nodig. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben we materiaal en mensen nodig. Wilt u, of kent u iemand die een steentje bij wil dragen? Vraag dan aan Agnes wat er nodig is.

Namens alle Agnes-stoel gebruikers: alvast heel hartelijk bedankt voor uw inzet!

Met vriendelijke groet,

Floor Freie

IMG_2875.JPG varen met de RIB van EWVA

Het is 4 jaar geleden, dat enkele van onze leden zich ingezet hebben om de laatste 3 stoelen in elkaar te zetten en af te leveren bij Robinson Crusoë. Zelf ben ik 2x per jaar een week actief als vrijwilliger op het eiland en ervaar dan hoe functioneel deze stoelen zijn. Mij is daarom gevraagd om nog eens 4 stoelen te maken in een iets andere uitvoering, die dan de versleten IKEA stoelen kunnen vervangen.

Jullie begrijpen het al. Er zijn enthousiastelingen nodig voor het in elkaar zetten van de 4 stoelen en er moet materiaal gekocht worden om deze te kunnen vervaardigen, te denken aan watervast hechthout, schuim voor kussens en zeildoek om de kussens te bekleden en nog wat klein materiaal.

Het zeildoek wordt aangeleverd door zeilmakerij De Vries Sails. 

Wil je mee werken aan deze klus, meld je dan aan bij koper.koot@quicknet.nl onder vermelding van Sailwise stoel. Graag je reactie zo snel mogelijk, we gaan omstreeks half februari met de klus beginnen.

Wil je deze klus financieel steunen, stort dan je bijdrage op mijn rekeningnummer:
NL82 ABNA 0629425973 t.n.v. A.C.M.Koot met vermelding Sailwise stoel en je naam. 

Als er geld overblijft, dan wordt dit bedrag gestort op de rekening van Sailwise, wat dan altijd weer een goede bestemming krijgt. Je wordt op de hoogte gehouden van de gang van zaken.

Samen dingen doen, hartstikke goed en gezellig.

Wij hopen op een groot succes, tot gauw, namens Sailwise, Agnes Koot. 

IMG_0012.JPG

foto's bellenbaan.JPG

 

 

 

 

Floor is regelmatig in Enkhuizen bij ons te logeren en beleeft dan, dankzij de mogelijkheid die EWVA biedt en niet alleen EWVA maar ook de leden, heerlijke watersport momenten, dankzij de stoel.

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen