Verslag van de 6-uurs van Enkhuizen

Op zaterdag 6 juli 2019 werd de 6 uurs van Enkhuizen gezeild. De start was ‘s ochtends om 11.00 uur en de finish om 17.00 uur. Er deden 15 schepen mee, waaronder ook een aantal niet EWVA-leden (ligplaatshouders van de Compagnieshaven).

6 uurs.jpg

Het was mooi zeilweer met een windkracht 4 tot 5, alleen ‘s middags heeft het een tijd geregend.

Dirk Schering en Sabrina Helmer zorgden voor de uitslagen, wat veel rekenwerk met zich meebracht. Ook werd er door Jan Verjaal bekeken of het aantal opgegeven mijlen klopte met de werkelijke afstand. Iedereen had het keurig opgegeven, alleen werden een aantal schepen gecorrigeerd omdat zij meer dan 2 keer hetzelfde rak gevaren hadden.

Om 19.00 uur was het rekenwerk klaar en kon de prijsuitreiking beginnen.

De wisselbokaal werd uitgereikt aan Erik Nachbar van de “Fairwinds”, ook overall winnaar met de meeste mijlen (45,8 nm), Ad Braam was 2e met de Earwen (41,2 nm) en Rob Vis was 3e met de “Goudvis” (42,0 nm).

6 uurs 1.png

Foto Peter Lubach

Een speciale “prijs” was er voor het schip Trees, waar de bemanning o.a. uit een aantal kinderen bestond.

6 uurs 2.jpg

Foto Cätty van der Vossen 

Na de prijsuitreiking werd er Italiaans gegeten: diverse salades, pasta’s en veel soorten pizza. Alles erg vers, want de foodtruck van Bella Vita uit Enkhuizen stond voor de deur.

Al met al was het weer een geslaagd evenement en volgend jaar wordt er zeker weer een “6-uurs van Enkhuizen” georganiseerd. De datum zal dit najaar bekend gemaakt worden en ook de “buurverenigingen” zullen een uitnodiging ontvangen.

 

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen